Išbandykite raugintų kopūstų sriubos be mėsos, bet su grybais receptą, tik grybus ir svogūnus kepkite, o ne troškinkite. Šis patiekalas patiks visiems!
4 asm.
Gaminimas 20 min
Virimas 40 min
Vegetarams
Raugintų kopūstų sriubai reikia:
0,4 kg raugintų kopūstų
1 vid. dydžio svogūnas
1 šaukštelis cukraus
6–7 šaldyti baravykai
100 g perlinių kruopų
Aliejaus kepti
Lauro lapas
3–4 čiobrelio šakelės
0,8 l sultinio arba vandens
Druskos
Šaukštelis kadagio uogų
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Išvirkite perlines kruopas. Jei jas užmerksite nakčiai, išvirsite daug greičiau.
Supjaustykite svogūnus plonais šiaudeliais, sutrinkite su cukrumi ir kepkite aliejuje, kol taps gražios auksinės spalvos. Tada sudėkite kopūstus ir kepkite 4–5 min.
Viską sudėkite į puodą, taip pat įdėkite išvirtas perlines kruopas, lauro lapą, čiobrelį, kadagio uogas, įberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų, permaišykite.
Įpilkite 0,8 l sultinio arba vandens. Užvirinkite ir virkite nustatę mažą kaitrą.
Supjaustykite grybus plonais griežinėliais, kepkite, kol gražiai apskrus. Sudėkite į sriubą kartu su aliejumi, kuriame kepė, ir užvirinkite. Nukaiskite, palikite, kad sriuba pastovėtų 5 min.
Skanaus!