Reikia:
3 skiltelių česnako
4–5 saulėje džiovintų pomidorų puselių
~50 ml aukštos kokybės alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
4 KIETAVIŠKIŲ geltonųjų slyvinių pomidorų
1 KIETAVIŠKIŲ juodojo pomidoro
10 KIETAVIŠKIŲ vyšninių pomidorų
2 KIETAVIŠKIŲ avietinių pomidorų
1 KIETAVIŠKIŲ raudonojo slyvinio pomidoro
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
~30–40 g kietojo sūrio (parmezano, „Džiugo“)
Baziliko lapelių (patiekti)
Smulkiai supjaustykite česnako skilteles ir saulėje džiovintų pomidorų puseles. Sudėkite į lėkštę, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, šiek tiek pasūdykite, pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
Perpjaukite KIETAVIŠKIŲ geltonąjį slyvinį pomidorą arba kitokį jūsų mėgstamą ir jo gabaliukus paskleiskite ant česnako ir saulėje džiovintų pomidorų masės po visą lėkštę. Sudėkite pomidoro gabaliukus pjūviu į viršų.
Supjaustykite KIETAVIŠKIŲ juodąjį pomidorą storomis riekelėmis ir dėkite jas į lėkštę ant pomidorų ir česnako padažo. Taip pat pjaustykite ir dėkite visus pomidorus. Ant viršaus patarkuokite citrinos žievelės, kietojo sūrio.
Pabarstykite baziliko lapeliais ir trupučiu juodųjų pipirų.
Skanaus!