top of page

Paprasta ir genialu: suvožtinis su tradiciniu žuvų maltiniu „Menkė krapuose“


suvožtinis su žuvimi, menkės maltinis, burgeris, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimo laikas – 15 min.

Laikymo šaldytuve laikas – 30 min. (z-z-z-z- ☺ )

Kepimo laikas – 15 min.


Suvožtiniui su žuvies maltiniu reikia:

  • 0,5 kg aliaskinių rudagalvių menkių filė be odos „Viking“

  • 1 nedidelis svogūnas

  • 2 kiaušinių baltymai

  • 1 šaukštas manų kruopų

  • druskos

  • žiupsnelis tarkuotos citrinų žievelės

  • žiupsnelis baltųjų pipirų

  • nedidelis ryšelis krapų

  • aliejaus svogūnams ir maltiniams kepti

Suvožtiniams „sulipdyti“:

  • 4 suvožtinių bandelės

  • 4 gražūs pievagrybiai

  • 4 šaukštai pomidorų padažo arba kečupo

  • 1 šaukštas majonezo

  • 1 šaukštas tiršto jogurto

  • 1 šaukštas smulkiai supjaustytų krapų

  • įvairių salotų lapų

  • 4 plonos pomidorų riekelės

  • ½ citrinos sultys

  • 1 mažas raudonasis svogūnas

  • citrinpipirių


  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su šaukštu aliejaus, kol gražiai apskrus. Nuvarvinkite riebalus ant popierinio rankšluosčio.

  2. Žuvis atšildykite, gerai nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite į trintuvo indą, sumeskite likusius produktus, skirtus maltiniams ruošti. Viską sumalkite iki vienalytės masės.

  3. Drėgnomis rankomis suformuokite maltinius, sudėkite juos ant lentelės, pastatykite į šaldytuvą ir laikykite ne trumpiau nei 30 minučių.

  4. Išėmę iš karto kepkite įkaitintoje keptuvėje. Apverskite tik tada, kai viena pusė bus gerai apskrudusi. Iškepusius maltinius nusausinkite sudėję ant popierinio rankšluosčio.

  5. Bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite (orkaitėje po įskaitinta keptuvo spirale, keptuvėje arba skrudintuve).

  6. Majonezą sumaišykite su jogurtu, pievagrybius ir pomidorus supjaustykite plonomis riekelėmis. Pievagrybius pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite citrinpipiriais ir druska. Trumpam palikite pastovėti. Svogūną supjaustykite plonais žiedais.

  7. „Sulipdykite“ suvožtinį: bandelės pagrindas, pomidorų padažas, žuvų maltinis, pomidoro riekelė, majonezo ir jogurto padažas, salotų lapai, pievagrybiai, raudonųjų svogūnų žiedai. Jei norite, užvožkite kita bandelės pusele.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page