Pusryčiams, vakarienei, įsidėti į užkandžių dėžutę – suomiškas blynas per visą skardą tinka beveik visiems gyvenimo atvejams. Greitai užmaišomas, dar paprasčiau – orkaitėje iškepamas. Kol keps gardus patiekalas, galite paskaityti knygą!
.
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 25 min.
Orkaitės t-ra 220 °C
Blynui per visą skardą paruošti reikia:
4 kiaušinių
1 kupino šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
500 ml pieno
250 g miltų
50 g sviesto
Braškių uogienės, miltelinio cukraus (patiekti)
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros, orkaitės kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Suplakite kartu kiaušinius, cukrų, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.
3. Sviestą ištirpinkite ir vos šiltą supilkite į tešlą. Permaišykite.
4. Tešlą supilkite į skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi, vėliau jis subliukš.
5. Iškepusį blyną patiekite su norimu priedu.
Skanaus!