Reikia:
120 ml grietinėlės
120 ml pieno
6 g želatinos
50 g cukraus
1 vanilės ankšties
100–200 g rabarbarų (priklausomai nuo sultingumo)
Varškės kremui su mėtomis:
50 g varškės
15 g mėtų
30 ml grietinėlės
20 ml cukraus
Troškintiems rabarbarams, rabarbarų tyrei:
100 g rabarbarų
50 g cukraus
10 g sviesto
10 g mėtų
Karamelizuotiems riešutams:
50 g migdolų drožlių
30 g cukraus
1. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi, želatina, vanile, rabarbarų sultimis ir atidėkite kelioms minutėms. 2. Po kelių minučių pakaitinkite mišinį, kol ištirps želatina. 3. Paruoštą mišinį supilstykite į indelius.
VARŠKĖS KREMUI SU MĖTOMIS: 1. Iki kreminės konsistencijos sutrinkite varškę su cukrumi, grietinėle ir mėtų lapeliais.
TROŠKINTIEMS RABARBARAMS, RABARBARŲ TYREI: 1. Nuskuskite rabarbarus ir supjaustykite vienodo dydžio lazdelėmis. 2. Paruoštas lazdeles dėkite į kepimo formą ir užpilkite cukraus, mėtų bei tirpinto sviesto mišiniu. 3. Paruoštą skardelę pašaukite į orkaitę 10–15 min., kol rabarbarai patiš. 4. Dalį rabarbarų sutrinkite su sultimis, o likusią dalį atidėkite.
KARAMELIZUOTIEMS RIEŠUTAMS: 1. Riešutus kaitinkite keptuvėje kartu su cukrumi, kol cukrus aptirps ir apsivels aplink riešutus.