top of page

Panna cotta su rabarbarais


Reikia:

  • 120 ml grietinėlės

  • 120 ml pieno

  • 6 g želatinos

  • 50 g cukraus

  • 1 vanilės ankšties

  • 100–200 g rabarbarų (priklausomai nuo sultingumo)

Varškės kremui su mėtomis:

  • 50 g varškės

  • 15 g mėtų

  • 30 ml grietinėlės

  • 20 ml cukraus

Troškintiems rabarbarams, rabarbarų tyrei:

  • 100 g rabarbarų

  • 50 g cukraus

  • 10 g sviesto

  • 10 g mėtų

Karamelizuotiems riešutams:

  • 50 g migdolų drožlių

  • 30 g cukraus


1. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi, želatina, vanile, rabarbarų sultimis ir atidėkite kelioms minutėms. 2. Po kelių minučių pakaitinkite mišinį, kol ištirps želatina. 3. Paruoštą mišinį supilstykite į indelius.

VARŠKĖS KREMUI SU MĖTOMIS: 1. Iki kreminės konsistencijos sutrinkite varškę su cukrumi, grietinėle ir mėtų lapeliais.

TROŠKINTIEMS RABARBARAMS, RABARBARŲ TYREI: 1. Nuskuskite rabarbarus ir supjaustykite vienodo dydžio lazdelėmis. 2. Paruoštas lazdeles dėkite į kepimo formą ir užpilkite cukraus, mėtų bei tirpinto sviesto mišiniu. 3. Paruoštą skardelę pašaukite į orkaitę 10–15 min., kol rabarbarai patiš. 4. Dalį rabarbarų sutrinkite su sultimis, o likusią dalį atidėkite.

KARAMELIZUOTIEMS RIEŠUTAMS: 1. Riešutus kaitinkite keptuvėje kartu su cukrumi, kol cukrus aptirps ir apsivels aplink riešutus.

Naujausi įrašai

bottom of page