4 asm.
Gaminimas 20 min.
Zzz 3 val.
Pieno sluoksniui:
400 ml plakamosios grietinėlės
200 ml pieno
50 g cukraus
12 g želatinos
50 ml vandens želatinos išbrinkinimui
Žiupsnelio tarkuotos „tonka“ (kvapioji tongapupė) pupelės
Medaus sluoksniui:
100 ml skysto medaus
3–4 šakelių čiobrelio
100 ml vandens
5 g želatinos
Želatiną pieno sluoksniui užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti 10 min.
Užvirinkite grietinėlę su pienu, žiupsneliu tarkuotos „tonka“ pupelės bei cukrumi ir kaitinkite nustatę labai mažą kaitrą 5 min. Išbrinkusią želatiną sudėkite į karštą grietinėlės bei pieno mišinį ir gerai išmaišykite.
Supilstykite mišinį į taures ir palikite stingti. Jūs galite taures pastatyti lygiai arba kiek įmanoma paguldyti keksiukų formelėse ar kiaušinių dėkluose – tada taurės bus pripildytos įstrižai. Stingdykite, kol sustings – apie 1 val.
Medaus sluoksniui užplikykite čiobrelius verdančiu vandeniu. Palaikykite 5 min., išimkite šakeles ir atvėsinkite. Šaltame skystyje išbrinkinkite želatiną, pašildykite, kol želatina ištirps, bet neužvirinkite. Sumaišykite ištirpintą želatiną su medumi.
Ataušinkite!
Šaltą medaus tirpalą užpilkite ant grietinėlės ir pieno drebučių. Sustingdykite.