top of page

Netikro zuikio receptas

Atnaujinta: 03-18


VMG nuotr.

1 labai didelis zuikis

Gaminimas 30 min.

Kepimas 1 val.


Netikram zuikiui pagaminti reikia:

  • 1 kg kalakutienos arba vištienos faršo (taip pat galima maišyti ir jautieną su kiauliena, bet tai jau bus riebus zuikis)

  • 2 saujų džiūvėsėlių

  • 2 kiaušinių

  • 2 morkų

  • 1 svogūno

  • 1 saldžios raudonosios paprikos

  • Aliejaus arba ghee sviesto (kepti)

  • Druskos, pipirų

  • Prieskonių (vištienai, rūkytos raudonosios paprikos, žolelių ir kt. pagal skonį)

  • Lauro lapelių

  • Kvapiųjų pipirų


    1.Morkas sutarkuokite per stambią tarką ir pakepkite kartu su svogūnais aliejuje arba ghee svieste. Po kelių minučių sudėkite smulkiai pjaustytą papriką – viską pakepkite kartu.

    2.Atvėsusias daržoves sudėkite į faršą.

    3.Įmuškite kiaušinius, suberkite džiūvėsius ir prieskonius. Labai gerai išminkykite faršą (kai kurios šeimininkė taip „sumuša“ vargšą zuikį, kad kailis dulka – bet kuo labiau „sumušime“ ir išminkysime mėsą, tuo gražiau iškeps zuikis – pjaustant kepinį nebus nė vieno tarpelio).

    4.Tada iš faršo masės suformuokite zuikį – su visomis ausytėmis, uodegyte, iš kvapiųjų pipirų padarykite akis, iš lauro lapelių (jei jums gražiau, galite nuskinti ir kokių nors gėlių lapelius) padarykite ausis.

    5.Jei norite, galite suformuoti ne vieną zuikį, o visą šeimyną – zuikį, zuikienę ir porą zuikiukų. Zuikienę galėsite puošti gėlėmis, čia jau jūsų fantazijos galimybės.

    6.Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. (Jei yra mažų zuikelių – atsargiai, jie iškepa greičiau.)


Skanaus!

bottom of page