Pomidorų salotos su mėtomis ir česnakais
Reikia:
300 g KIETAVIŠKIŲ pomidorų
2-3 šakelių šviežių mėtų
1 skiltelės česnako
Druskos
KIETAVIŠKIŲ pomidorus supjaustykite vid. dydžio kubeliais, sudėkite juos į indelį. Smulkiai sukapokite mėtas ir suberkite ant pomidorų.
Česnaką pasmulkinkite, pabarstykite druska. Suberkite prie pomidorų, sumaišykite.
PATARIMAI:
Rinkitės kuo įvairesnius KIETAVIŠKIŲ pomidorus – juoduosius, geltonuosius slyvinius, avietinius, vyšninius ar kitus.
Į šias salotas galite dėti ir saliero lapkočių, ir agurkų ir kitokių daržovių.
Majonezo ir krienų padažas
Reikia:
50 g DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezo „Karališkas“
1 šaukštelio krienų
DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezą „Karališkas“ sumaišykite su krienais.
Aštrusis grietinės padažas
Reikia:
50 g grietinės
Aštraus padažo (sriracha, tabasco ar kt.) pagal skonį
Sumaišykite grietinę su aštriu padažu. Vietoje grietinės galite naudoti ir jogurtą.
Marinuoti svogūnai
2 nedidelių raudonųjų svogūnų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukšto baltojo vyno acto
Supjaustykite raudonuosius svogūnus, pasūdykite, pabarstykite DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir užpilkite baltojo vyno acto. Pamaigykite ir palikite marinuotis kelioms minutėms.
PATARIMAS: Jeigu svogūnas aitrus, užplikykite jį verdančiu vandeniu, palaikykite minutę, nupilkite ir perplaukite lediniu vandeniu.
Skanaus!