Jeigu turite naminių šaldytų kukulių, šį patiekalą su nerealiai skaniu padažu pagaminsite gal net greičiau nei per 10 minučių. Paprasta, bet tuo pat metu labai ypatinga.
4 asm, 16 kukulių
Gaminimo laikas 10 min
Virimo laikas – 10 min
Kukuliams pagaminti reikia:
Kukulių (naminių kukulių receptą rasite čia)
300 ml neriebios grietinėlės
80 g pelėsinio sūrio*
25–30 g špinatų
žiupsnis tarkuotų muskatų
Kukulius sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį vandens, uždenkite ir trumpai pašildykite. Sudėkite špinatus, pakaitinkite, supilkite grietinėlę ir šiek tiek ją nugarinkite.
Pelėsinį sūrį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į grietinėlę, išmaišykite, leiskite sūriui ištirpti. Pagardinkite tarkuotais muskatais.
Patiekite su traškia šviežia duona arba makaronais.
*Jei naudosite sodraus skonio sūrį su mėlynaisiais pelėsiais, netirpinkite jo iki galo, nes padažas gali nusidažyti. Geriau įdėkite baigdami gaminti ir tik trumpai pašildykite.
Skanaus!