Ir pusryčiai nusipelno bent kartą per savaitę būti patiekti gražiai ir išdidžiai lyg desertas. Purus, orkaitėje iškeptas blynas nustebins ir pradžiugins didelius ir mažus.
2–3 asm.
Gaminimas 10 min.
Zzz 15 min
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 220 °C
Blynui orkaitėje iškepti reikia:
60 g sviesto
4 kiaušinių
250 ml pieno
140 g miltų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio cukraus
Miltelinio cukraus (patiekti), norimų priedų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C laipsnių. Stipriai įkaitinkite špižinę keptuvę ir joje ištirpinkite sviestą.
2. Kiaušinius suplakite su pienu, suberkite miltus, druską ir cukrų.
3. Palikite 15 min. pastovėti.
4. Supilkite tešlą į keptuvę su sviestu, šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15–18 min., kol kraštai pasikels į viršų ir apskrus. Patiekite su norimais priedais ir pabarstę milteliniu cukrumi.
Skanaus!