Laidą ir video receptą galite žiūrėti ČIA
Reikia:
1 jautienos didkepsnio
300 g vyšnių (galima naudoti šaldytas)
1 nedidelio raudonojo svogūno
Baltojo vyno acto arba citrinos sulčių
50 g parmezano
Marinatui:
1 šaukšto persilado arba kitokių jūsų mėgstamų prieskonių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio smulkios jūros druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Salotų užpilui:
2 šaukštų aliejaus
1 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukštelio rudojo cukraus
1 šaukštelio smulkios jūros druskos
1. Didkepsnį apibarstykite žolelėmis, pipirais ir druska, gerai įtrinkite. Užpilkite aliejaus ir palikite pusvalandžiui.
2. Svogūną supjaustykite labai plonais šiaudeliais, pašlakstykite baltojo vyno actu, aliejumi ir pabarstykite cukrumi bei druska, išmaišykite. Iš vyšnių išimkite kauliukus ir uogas sumaišykite su svogūnais.
3. Didkepsnį iškepkite ant grotelių arba kepsninėje keptuvėje. Didkepsnį supjaustykite plonais gabaliukais.
4. Į lėkštes dėkite vyšnias su svogūnais, ant viršaus – jautienos gabaliukus ir užtarkuokite plonų parmezano riekelių.
ALFO PATARIMAI
· Taip užmarinuotus svogūnus su vyšniomis galite patiekti prie šašlyko, kitų mėsos arba žuvies patiekalų.
Skanaus!
BARBORA receptų skiltyje vienu mygtuko paspaudimu galite visus šiuos produktus sudėti į pirkinių krepšelį.