Reikia:
2 rūgštokų obuolių („Granny Smith“)
50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
Žiupsnelio cinamono
2 prinokusių bananų
3 šaukštų romo
4–5 traškių sausainių
200 g plakamosios grietinėlės
Nutarkuotos citrinos žievelės
Išimkite obuolių sėklalizdžius, nelupkite. Obuolius supjaustykite stambiais gabaliukais, sudėkite į prikaistuvį, įpilkite 1–2 šaukštus vandens, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, cinamoną ir troškinkite, kol obuoliai šiek tiek apvirs.
Sudėkite pjaustytus bananus, supilkite romą, nugarinkite ant stiprios kaitros ir tuomet troškinkite viską kartu.
Truputį pravėsusią obuolių ir bananų masę sudėkite į stiklines arba kitokius patiekimo indus. Ant viršaus patrupinkite sausainių.
Grietinėlę išplakite – nesaldinkite, nes obuolių ir bananų masė yra saldi. Ant trupintų sausainių sudėkite plaktą grietinėlę, užtarkuokite truputį citrinos žievelės ir puoškite sausainio gabaliuku ir mėtomis arba melisų lapeliais.
Skanaus!