Obuolių sezonas po truputį į pabaigą, tad kada, jeigu ne dabar? Nors obuolių zefyrai skamba kaip ir kiti pirmi kartai (gana sudėtingai), tačiau gaminti juos yra kur kas lengviau nei apie tai galvoti ir svajoti nepabandžius. Tiesa, pirmiausia teks išsivirti obuolių džemo ar marmelado (na, arba nusipirkti).
Zefyrai purūs, lengvi, saldžiarūgščiai ir visaip kaip nuostabūs. Puikus desertas prie kavos ar kakavos, puiki saldi dovana. Būtinai išbandykite.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
8–10 asm.
Gaminimas 30 min.
Zzz 6–8 val.
Obuolių zefyrams pagaminti reikia:
150 ml vandens
6 g agaro
300 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
250 g obuolių marmelado / džemo
1 kiaušinio baltymo
DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)
1. Šaltame vandenyje užmerkite agarą 15–20 min. Užvirinkite, suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir virkite nustatę mažą kaitrą apie 6–8 min.
2. Tuo pat metu plakite kartu obuolių marmeladą arba džemą su kiaušinio baltymu iki purios šviesios masės. Pasemkite šaukšteliu truputį sirupo, pakelkite virš puodo ir palengva pakreipkite taip, kad sirupas nutekėtų nuo šaukšto. Jis turi nutekėti plonu tąsiu siūlu. Baltymų masę išplakti ir sirupą išvirti reikia vienu metu.
3. Paruoštu sirupu užpilkite besiplakančią baltymų ir džemo masę. Pilkite sirupą atsargiai, nepataikykite ant plakiklio, nes tuomet karštas sirupas gali išsitaškyti ir nudeginti.
4. Plakite masę, kol lengvai atauš. Dėkite masę į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir spauskite apvalius zefyrus ant kepimo popieriumi iškloto padėklo. Palikite džiūti kambario temperatūroje 6–8 val.
5. Į padėklą suberkite DANSUKKER cukraus miltelius ir juose apvoliokite zefyrus.
Skanaus!