Apie 12 vnt.
Reikia:
Keptiems česnakams:
kelių galvučių česnako
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Blyneliams:
1 nedidelės cukinijos
1 šaukštelio druskos (cukinijai)
200 g špinatų
3 didelių kiaušinių
120 g rikotos sūrio
150 g miltų
½ šaukštelio kepimo miltelių
aliejaus (kepti)
šviežių pomidorų (patiekti)
smulkiavaisių pomidoriukų su šakelėmis (papuošti)
žiupsnelio druskos
Rikotos ir keptų česnakų kremui:
250 g rikotos sūrio
2–4 skiltelių kepto česnako
2–3 šaukštų lydyto sūrelio
kelių šaukštų pieno
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
šlakelio citrinos sulčių
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Kepti česnakai:
Šiam receptui reikės tik kelių skiltelių, bet galite pasidaryti daugiau ir laikyti šaldytuve iki dviejų savaičių.
Nupjaukite česnako galvučių viršūnėles ir sudėkite į kepimo formą.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 205 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Tuomet atvėsinkite ir išspauskite skilteles.
Blyneliai:
Cukinijas sutarkuokite, įmaišykite druską ir palikite pastovėti apie 10 min.
Tuomet naudodami ploną audeklą arba kiaurasamtį nuspauskite cukinijas, kad išbėgtų kuo daugiau vandens.
Kiaušinius išplakite su rikota, suberkite miltus, kepimo miltelius ir pagardinkite druska.
Įmaišykite tarkuotas cukinijas ir špinatus.
Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus šaukštu suformuokite blynelius. Kepkite juos ant vidutinės kaitros po maždaug 3 min. iš abiejų pusių.
Iškepusius blynelius nusausinkite ant popierinės servetėlės ir laikykite šiltoje orkaitėje, kol baigs kepti visi.
Paruoškite rikotos kremą: išplakite visus reikalingus ingredientus ir patiekite su paruoštais blyneliais ir pjaustytais pomidorais. Apibarstykite žiupsneliu juodųjų pipirų ir papuoškite smulkiavaisiais pomidoriukais (jeigu turite).
Skanaus!