top of page

Negalėsite nesišypsoti: traškus kiaušinio „lizdelis“ pusryčiams


Traškus kiaušinio lizdelis pusryčiams, Alfo Ivanausko receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


1 asm.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 7–10 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 kiaušinio

  • 1 baltymo

  • Žiupsnelio druskos

  • 30 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 10–15 g skrudintų ir smulkintų lazdynų riešutų

  • ½ šaukštelio kario prieskonių


  1. Atskirkite trynį nuo baltymo. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų, atsargiai įmaišykite sūrį, riešutus ir kario prieskonius.

  2. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, paskleiskite taip, kad viduryje būtų įdubimas, šaukite į orkaitę ir kepkite 5 min.

  3. Išimkite, į viduriuką įleiskite trynį ir kepkite dar 3–5 min.

  4. Patiekite su mėgstamomis salotomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page