Sausainių su džiovintais vaisiais receptas, kuris taps vienu mėgstamiausiu: šie sausainiai tinka ir prie kavos, ir su pienu, ir su paštetu!
apie 24 vnt.
Vaisiniams sausainiams reikia:
200 g įvairių džiovintų vaisių ir uogų
150 ml romo
1 tarkuotos apelsino žievelės
1 tarkuotos citrinos žievelės
½ šaukštelio trinto šviežio imbiero
250 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
200 g cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
Džiovintus vaisius bei uogas užpilkite romu ir palikite 12 val.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska ir vanile.
Įmuškite kiaušinius, suberkite citrusų žieveles ir įmaišykite trintą imbierą.
Nukoškite ir nusausinkite džiovintus vaisius bei uogas. Įmaišykite juos į tešlą.
Iš tešlos suformuokite du kepaliukus ir sudėkite į kepimo formą.
Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, kol lengvai apskrus.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Supjaustykite riekelėmis.
Pjaustytas riekeles suguldykite skardoje ir kepkite dar apie 10 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks