4 asm.
Gaminimas 1 val.
Reikia:
800 g nukaulintos vištienos kulšelių mėsos
2 citrinų
1 didelio svogūno
1 apelsino
Marinatui:
1 šaukšto maltos kalendros
1 šaukšto malto kumino
1 šaukšto džiovinto rozmarino
1 šaukšto česnako granulių
1 šaukšto parūkytos paprikos
3 skiltelių smulkinto česnako
Šlakelio aliejaus
Žiupsnelio druskos
Jogurtiniam-česnakiniam padažui:
200 g natūralaus jogurto
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 skiltelės smulkinto česnako
Ryšelio smulkintų šviežių mėtų
50 g tarkuoto agurko
Majoneziniam padažui:
150 g majonezo
Žiupsnelio žagrenio
Patiekti:
Pasmulkinto raudonojo kopūsto
Korėjietiškų morkų
½ raudonojo svogūno
Šlakelio citrinos sulčių
Ryšelio šviežių kalendrų
1. Marinatui sumaišykite visus ingredientus. Mėsą sudėkite į marinatą ir gerai išmaišykite. Marinuokite geriausiai per naktį.
2. Į citrinų puseles įsmeikite iešmelius, ant jų verkite vištieną pramaišiui su svogūnais. Uždenkite iešmelius apelsino pusele ir šaukite konstrukciją į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 45–50 min.
3. Padažams sumaišykite ingredientus. Raudonąjį svogūną pasmulkinkite pusžiedžiais ir sumaišykite su citrinos sultimis.
4. Lavašą patepkite padažais, sudėkite pjaustytos vištienos, svogūno, smulkintų kalendrų, šiek tiek kopūsto ir morkų. Ant viršaus dar uždėkite jogurtinio-česnakinio padažo, suvyniokite ir lengvai apskrudinkite ant grilinės keptuvės.