Produktų kiekis 1 burbuliukui ir 5 burbuliukams.
Reikia:
Tešlai:
0,5 g sausų mielių – 2 g
80 ml vandens – 400 ml
125 g miltų – 625 g miltų (naudojami picų tešlai skirti miltai, šefas ypač rekomenduoja rinktis 00 tipo miltus)
3 g druskos – 15 g
5–10 ml extra virgin alyvuogių aliejaus – 25–50 ml
Mieles užpilkite vandeniu ir palaukite 10–12 min., kol jos suaktyvės. Mielių tirpalą supilkite į miltus, pasūdykite, įpilkite aliejaus ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką, patepkite jį aliejumi ir padėkite į dubenį, uždenkite ir palikite kilti.
Tokią tešlą galite kildinti šaltoje vietoje parą ir daugiau arba kambario temperatūroje apie 30 min. Nereikėtų aklai sekti recepto, išminkius tešlą stebėti jos konsistenciją: jei tešla per kieta, įpilti dar truputį vandens, jei per minkšta – miltų. Idealiausia tešla būna, kai lengvai limpa prie rankų.
Pica iš tešlos, kildintos parą arba ilgiau, bus puresnė, minkštesnė, o pica iš tešlos, pagamintos greituoju būdu, bus traškesnė, tad rinkitės tokią, kokia patinka jums.
Skanaus!