Reikia:
1 skiltelės česnako
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukšto miltų
½ šaukštelio druskos
1 šaukštelio Provanso žolelių
4–5 pievagrybių
Aliejaus (kepti)
1 kiaušinio
1 stiklinės mirkytų nekepintų grikių*
1. Grybus sutarkuokite burokine tarka. Grikių košę sumaišykite su sūriu, grybais, kiaušiniu, susmulkinta česnako skiltele, Provanso žolelėmis ir miltais. Įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite.
2. Sklindžių tešlą dėkite šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3–4 min. nustatę vidutinę kaitrą. Sklindžius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
* Iš vakaro užmerkite nekepintus grikius vandenyje. Ryte nukoškite ir jau galite naudoti. Taip pat šiems sklindžiams puikiai tinka ir likusi nuo pusryčių įprasta grikių košė.
Skanaus!