8 asm.
Gaminimas 2 val. 10 min.
Reikia:
1 pakelio „Dr. Oetker“ sausų mielių
250 ml šilto pieno
50 g cukraus
2 trynių
50 g ištirpinto sviesto
20 ml stipraus alkoholinio gėrimo
400 g miltų
1 nedidelio batato (apie 250–300 g)
Aliejaus arba taukų gruzdinimui
1. Batatą kartu su odele iškepkite orkaitėje. Išimkite minkštimą, sutrinkite iki tyrės.
2. Suberkite į dubenį miltus, „Dr. Oetker“ mieles, supilkite visus likusius produktus. Užminkykite tešlą. Minkykite, kol taps glotni. Uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti apie 40 min.
3. Pakilusią tešlą iškočiokite maždaug 1 cm storiu, išspauskite apskritimus. Jų viduryje išspauskite apvalias skylutes. Palikite kildintis dar 20 min.
4. Prieš kepdami spurgas šiek tiek praskleiskite pirštais skylutes, lyg išversdami skylutės kraštus.
5. Kepkite spurgas iš abiejų pusių iki taps gražios gintarinės spalvos.
6. Iškepusias spurgas sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejus.
7. Gausiai pabarstykite milteliniu cukrumi.