top of page

Marinuotos kriaušės (Receptas)


Marinuotos kriaušės_vmg receptas_Alfo receptas_kriaušės žiemai_marinatas
VMG nuotr.

4 stiklainiai po 0,5 l

Gaminimas 40 min.

Zzz 24 val.


Marinuotoms kriaušėms paruošti reikia:

  • 2 kg kriaušių

  • 1 citrinos

  • 500 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 500 ml baltojo vyno acto

  • 15 g garstyčių sėklų

  • 10 juodųjų pipirų žirnelių

  • 10 kvapiųjų pipirų žirnelių

  • saujos šviežių mėtų

  • 1 l vandens

1. Kriaušes perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklynus. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Iš 2 stiklinių vandens, cukraus, citrinos žievelės ir acto išvirkite marinatą. Supilkite jį ant kriaušių ir palaikykite per naktį.

3. Marinatą nupilkite į puodą, užvirkite.

4. Kriaušes sudėkite į stiklainius, įberkite garstyčių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, įdėkite mėtų lapelių. Užpilkite verdančiu marinatu.

5. Stiklainius pridenkite dangteliais, sudėkite į puodą su karštu vandeniu ir pakaitinkite apie 20–25 min.

6. Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page