4 asm.
Gaminimas 30 min.
Zzz 24 val.
Reikia:
8 putpelių kiaušinių
4 vištų kiaušinių
2 saldžiųjų paprikų
1 mažos aitriosios paprikos
1 ryšelio kalendrų
2–3 skiltelių česnako
1 šaukšto kaparėlių
1 ryšelio krapų
200 ml pomidorų tyrės
50 ml aliejaus
70 ml vyno acto
1 šaukšto druskos
Kiaušinius išvirkite kietai, ataušinkite, nulupkite.
Paprikas šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol suminkštės – apie 40 min. Dar karštas įdėkite į plastikinį maišelį arba sandariai uždaromą indą ir palaikykite 15–20 min. Tai padės geriau nulupti paprikas. Nuluptas paprikas sudėkite kartu su kalendromis, česnaku, kaparėliais ir krapais į smulkintuvo indą ir susmulkinkite.
Sumaišykite gautą masę su pomidorų tyre, aliejumi ir actu. Įberkite druskos.
Sudėkite į sandariai uždaromą indą, taip pat sudėkite kiaušinius, uždarykite ir parą palaikykite šaldytuve.