Dietologai sako: stenkitės, kad maistas lėkštėje būtų įvairiaspalvis. Šios salotos puikiai atitinka tokias rekomendacijas. Labai lengvas receptas, maistingas patiekalas.
Margoms salotoms pagaminti reikia:
120 g įvairių salotų lapų
200 g šaldytų šparaginių pupelių
8–10 putpelių kiaušinių
50 g alyvuogių be kauliukų
6–8 ančiuvių
150 g įvairių spalvų vyšninių pomidoriukų
5–6 svogūnų laiškų
4 riekių duonos (patiekti)
Padažui:
Kelių laiškinių česnakų laiškų
2–3 šakelių petražolių
1 prinokusio avokado
2 ančiuvių
100 g graikiško jogurto
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Avokadą sumaigykite šakute, pašlakstykite citrinos sultimis ir sutrinkite trintuvu kartu su ančiuviais.
Smulkiai supjaustykite laiškinius česnakus ir petražoles. Viską sumaišykite kartu su graikišku jogurtu. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite.
Šparagines pupeles išvirkite kaip nurodyta ant pakelio. Staigiai atšaldykite perliedami lediniu vandeniu.
Pomidorus supjaustykite.
Svogūnų laiškus supjaustykite nedideliais gabaliukais įstrižai.
Lėkštėje išdėliokite visus salotoms skirtus produktus.
Patiekite su padažu ir duonos rieke.
Skanaus!