Neįprasto skonio labai estetiškas ir nekaloringas želė desertas. Nesudėtingas receptas.
4 asmenims
Želei pagaminti reikia:
500 ml vandens
2–3 šaukštelių „matcha“ žaliosios arbatos miltelių
kelių lašų stevijos saldiklio
700 ml mango sulčių
1 šaukšto citrinos sulčių
1,5 šaukšto augalinio želatinos pakaitalo agaro
1. Žaliosios arbatos miltelius supilkite į puodą su vandeniu, stevija, citrinos sultimis, puse kiekio agaro ir užvirkite.
2. Nuo užvirimo virkite apie 30 s nuolatos maišydami virtuvine šluotele, kad agaras visiškai ištirptų.
3. Paruoštą mišinį supilkite į pasirinktą formą ir palikite kelioms val. sustingti šaldytuve arba kambario temperatūroje. Kai sustings, supjaustykite kubeliais arba juostelėmis.
4. Mango sultis supilkite į puodą su likusiu šaukštu agaro ir užvirkite.
5. Mango mišinį išpilstykite į pasirinktas formas ir suberkite pjaustytą žaliosios arbatos želę.
6. Palikite kelioms val. sustingti šaldytuve arba kambario temperatūroje.
Skanaus!