Tiršta, soti, pilna skonių ir karštyje išsilydžiusios mocarelos tąsumo. Tiesiog tobula sriuba, kai norisi pavalgyti jaukiai. Receptas, kuris paglamonės skonio receptorius.
4 porcijoms
Svogūnų sriubai pagaminti reikia:
1 kg ropinių svogūnų
1 galvutės česnako
3 šaukštų aliejaus
1 l sultinio
žiupsnelio šviežių čiobrelių
druskos,
pipirų
250 g mocarelos
½ prancūziško batono
1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Svogūnams apkepus, suberkite smulkintą česnaką ir kepinkite ant lėtos ugnies, kol svogūnai taps karamelinės spalvos.
2. Supilkite sultinį, paskaninkite druska, pipirais ir čiobreliais. Ant lėtos ugnies pavirkite apie 15 min.
3. Batoną supjaustykite riekelėmis, uždėkite mocarelos riekeles ir užkepkite 200 °C orkaitėje. Kepkite, kol sūris gražiai apkeps.
4. Išvirtą sriubą patiekite su karštais skrebučiais.
Skanaus!