Reikia:
50 g migdolų
50 g lazdynų riešutų
200 g avižinių dribsnių
2 šaukštų skysto kokosų aliejaus
kelių šaukštų klevų sirupo arba medaus
½ šaukštelio vanilinio cukraus
50 g džiovintų mangų
Riešutus vieną minutę apvirkite verdančiame vandenyje. Nusausinkite ir dalį riešutų nulupkite.
Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, riešutus ir vanilinį cukrų.
Mažame dubenėlyje sumaišykite kokosų aliejų ir klevų sirupą arbą medų.
Skystą mišinį kruopščiai įmaišykite į sausus ingredientus.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.
Kepimo popieriumi išklotoje formoje paskirstykite granolos masę. Kepkite apie 20–30 minučių. vis pamaišydami, kol avižos gražiai apskrus.
Gerai atvėsinkite ir įmaišykite pjaustytus džiovintus mangus. Laikykite sandariame inde. Valgykite su natūraliu jogurtu.
Skanaus!
Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?