4 asm.
Cezario salotoms su krevetėmis ir vištiena pagaminti reikia:
200 g šviesios duonos
500 g vištienos filė
300 g šviežių lietuviškų LOCAL OCEAN nuluptų baltakojų blyškiųjų krevečių
kelių šakelių čiobrelių
3 skiltelių česnako
1 romaninės salotos gūžės
kelių šaukštų tarkuoto parmezano
1 citrinos
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Padažui:
4 ančiuvių aliejuje
1 skiltelės česnako
2 kiaušinių trynių
2 šaukštų citrinos sulčių
½ šaukštelio garstyčių
120 ml rapsų aliejaus
kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
druskos, juodųjų pipirų
Paruoškite padažą: smulkiai sukapokite ančiuvius ir česnaką. Įmaišykite likusius ingredientus, išskyrus aliejų.
Nuolatos plakdami po truputį pilkite aliejų, plakite, kol padažas taps vientisas ir tvirtos konsistencijos.
Vištienos filė įtrinkite aliejumi, druska ir pipirais. Dėkite į kepimo formą, apšlakstykite citrinos sultimis, apdėliokite česnaku, čiobreliais ir išspausta citrina. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Likus kepti apie 5 minutes, sudėkite krevetes.
Supjaustykite ir paskrudinkite duoną.
Suplėšykite salotų lapus ir sumaišykite su paruoštu padažu, apibarstykite parmezanu. Šalia patiekite skrudintą duoną ir keptą vištieną su krevetėmis.
Skanaus!