top of page

Netikėta draugystė: Cezario salotos su krevetėmis ir vištiena


Cezario salotos su krevetėmis, receptas, Alfas Ivanauskas
Kerniaus Pauliukonio nuotr.


4 asm.


Cezario salotoms su krevetėmis ir vištiena pagaminti reikia:

  • 200 g šviesios duonos

  • 500 g vištienos filė

  • 300 g šviežių lietuviškų LOCAL OCEAN nuluptų baltakojų blyškiųjų krevečių

  • kelių šakelių čiobrelių

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 romaninės salotos gūžės

  • kelių šaukštų tarkuoto parmezano

  • 1 citrinos

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

Padažui:

  • 4 ančiuvių aliejuje

  • 1 skiltelės česnako

  • 2 kiaušinių trynių

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • ½ šaukštelio garstyčių

  • 120 ml rapsų aliejaus

  • kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Paruoškite padažą: smulkiai sukapokite ančiuvius ir česnaką. Įmaišykite likusius ingredientus, išskyrus aliejų.

  2. Nuolatos plakdami po truputį pilkite aliejų, plakite, kol padažas taps vientisas ir tvirtos konsistencijos.

  3. Vištienos filė įtrinkite aliejumi, druska ir pipirais. Dėkite į kepimo formą, apšlakstykite citrinos sultimis, apdėliokite česnaku, čiobreliais ir išspausta citrina. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Likus kepti apie 5 minutes, sudėkite krevetes.

  4. Supjaustykite ir paskrudinkite duoną.

  5. Suplėšykite salotų lapus ir sumaišykite su paruoštu padažu, apibarstykite parmezanu. Šalia patiekite skrudintą duoną ir keptą vištieną su krevetėmis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page