~ 20–25 pyragaičiams
Gaminimas 15 min.
Kepimas 35 min.
Orkaitės temperatūra 200 °C (10 min.), vėliau mažinama iki 170 °C
Reikia:
150 g vandens
50 g sviesto
Nugriebtas šaukštelis cukraus
Žiupsnelis druskos
90 g miltų
3 kiaušiniai
10 porcijų vanilinio plombyro
Glajui:
200 g juodojo šokolado
150 g grietinėlės
30 g brendžio
Į prikaistuvį supilkite vandenį, įberkite druskos, cukraus ir mažais kubeliais pjaustyto sviesto. Užvirinkite, kelias sekundes pavirkite. Po to iškart suberkite visus miltus ir intensyviai išmaišykite. Tešla turi tapti vienalyte, o ant prikaistuvio dugno susidaryti plona tešlos plėvelė. Tada nukaiskite.
Lengvai paplakite kiaušinius (reikia tik paplakti, kad gerai susimaišytų, nereikia plakti iki putų). Palaipsniui pilkite kiaušinius į tešlą ir maišykite. Stebėkite tešlos konsistenciją – ji turi būti glotni, blizganti, minkšta, bet išlaikanti formą.
Tešlą spauskite per konditerinį maišelį. Kepkite 200 °C temperatūroje. Po to, kai susidaro plutelė (maždaug po 15 min.), temperatūrą sumažinkite iki 170 °C ir baikite kepti. Pyragaičius ataušinkite ant grotelių.
Glajui užvirinkite grietinėlę, suberkite smulkintą šokoladą, nukaiskite ir išmaišykite. Įpilkite brendžio.
Ataušusius pyragaičius perpjaukite pusiau, įdėkite ledų rutuliuką, uždėkite pyragaičio viršūnėlę ir padenkite glajumi. Galite tai padaryti teptuku arba pro popierinę tūtelę – tada išeis linijų raštas.
Šiuos pyragaičius pageidautina gaminti prieš patiekiant. Arba yra alternatyva: pagamintus bet dar neglaistytus pyragaičius sudėti į šaldiklį ir, reikalui esant, patiekti su karštu šokoladiniu padažu. Padažą galite pagaminti tiesiog įpylę daugiau grietinėlės – iki 200–250 ml.
Skanaus!