4 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
1 stiklinė virtų lęšių arba 1 skardinė konservuotų lęšių
150 g orzo makaronų
150 g fetos sūrio
1 ryšelis kalendrų
Kelios šakelės mėtų
Kelios šakelės petražolių
3–4 svogūnų laiškai
1 skiltelė česnako
½ citrinos sulčių
1 šaukštelis medaus
50 ml aliejaus
Druskos
1. Prieskonines žoles ir česnaką sutrinkite trintuvu.
2. Supilkite citrinų sultis, aliejų, suberkite cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite.
3. Išvirkite makaronus.
4. Fetą supjaustykite kubeliais.
5. Visas salotų sudedamąsias dalis sumaišykite.
* Ypač gražiai šios salotos atrodo su juodaisiais lęšiais, bet jie verda kiek ilgiau, tad juoduosius lęšius geriau virti iš anksto.