4 asm.
Gaminimas 15 min.
Virimas / kepimas 30 min.
Reikia:
1,5 stiklinės rudųjų lęšių
1 stiklinės bulguro
3 didelių saldžiųjų svogūnų
50 g sviesto
20 g aliejaus
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio grūstų kalendrų sėklų
1 šaukštelio cukraus
2 lazdelių cinamono
1 šaukštelio druskos
Storasieniame puode ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų, suberkite prieskonius ir 2–3 min. pakepinkite.
Svogūnus supjaustykite žiedais, sumaišykite su šaukšteliu cukraus, sukrėskite į puodą su prieskoniais, kepkite nuolatos maišydama, kol svogūnai taps gražios gintarinės spalvos. Išimkite svogūnus.
Į puodą suberkite nuplautus lęšius, permaišykite ir kepkite 2–3 min. Užpilkite 3 stiklines vandens, virkite apie 15 min. Suberkite perplautą bulgurą ir virkite nustatę mažą kaitrą dar apie 10 min. Jei liko skysčio, nugarinkite jį padidinę kaitrą ir atidengę puodą. Sumaišykite kruopas su svogūnais.
P.S. Tai gali būti ir garnyras, ir atskiras patiekalas, ir blynelių arba pyragėlių įdaras.
Skanaus!