4 asm.
Gaminimo laikas – 15 min.
Laikymo šaldytuve laikas – 30 min.
Kepimo laikas – 10 min.
Reikia:
400 g išvalytų krevečių
100–150 g SANTA BREMOR menkių filė užtepėlės FISH SPREAD, su lašiša
½ aitriosios paprikos
mažas ryšelis laiškinių česnakų
1 skiltelė česnakų
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštas krakmolo
½ šaukštelio tarkuoto imbiero
žiupsnelis tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės
1 šaukštelis žuvų padažo
druskos
aliejaus maltiniams kepti
Suvožtiniams „sulipdyti“:
4 suvožtinių bandelės su sezamais
2 maži agurkai
1 morka
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
1 skiltelė česnakų
marinuotų imbierų
1 šaukštas baltojo vyno acto
žiupsnelis cukraus
druskos
Krevetes gerai nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite į trintuvo indą krevetes ir menkių filė užtepėlę, sumeskite likusius produktus, skirtus maltiniams ruošti. Viską sumalkite iki vienalytės masės.
Drėgnomis rankomis suformuokite maltinius, sudėkite juos ant lentelės, pastatykite į šaldytuvą ir laikykite ne trumpiau nei 30 minučių.
Išėmę iš karto kepkite įkaitintoje keptuvėje. Apverskite tik tada, kai viena pusė bus gerai apskrudusi. Iškepusius maltinius nusausinkite sudėję ant popierinio rankšluosčio.
Morkas ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, česnakų skiltelę labai smulkiai sutrinkite. Sumaišykite morkas, agurkus ir česnakus, pašlakstykite baltojo vyno actu ir pabarstykite druska bei cukrumi. Palikite pastovėti 5–10 minučių.
Bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite (orkaitėje po įkaitinta keptuvo spirale, keptuvėje arba skrudintuve).
Majonezą sumaišykite su aitriųjų paprikų padažu.
„Sulipdykite“ suvožtinį: bandelės pagrindas, padažas, agurkai, krevečių maltinis, padažas, morkų riekelės, marinuotas imbieras. Jei norite, užvožkite kita bandelės pusele.
Skanaus!