10-12 asm.
Gaminimas 2 val. 20 min.
Reikia:
PAGRINDUI:
80 g migdolų
50–60 g sausainių („Selga“ tipo)
80 g ištirpinto sviesto
ŠOKOLADINEI SŪRIO MASEI:
600 g kreminio sūrio
250 g riebios grietinės
200 g baltojo šokolado
100 g cukraus
5 kiaušinių
2 šaukštų krakmolo
1 šaukšto vanilinio cukraus
KREMBRIULĖ SLUOKSNIUI:
6 trynių
100 g cukraus
500 ml grietinėlės
Miltelinio cukraus (karamelei)
1. Apvalią 24 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Migdolus ir sausainius susmulkinkite smulkintuvu, supilkite sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 min.
3. Vandens vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą.
4. Sūrį sumaišykite su grietine ir baltuoju šokoladu, po to suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite.
5. Įkulkite kiaušinius, vėl išmaišykite, bet neplakite! Suberkite krakmolą, išmaišykite.
6. Ant pagrindo supilkite sūrio masę. Šaukite pyragą į orkaitę (140 °C) ir kepkite apie valandą.
7. Užkaitinkite grietinėlę, trynius atsargiai išmaišykite su cukrumi. Karštą grietinėlę pilkite ant trynių nuolat maišydami. Pravėsinkite.
8. Ištraukite sūrio pyragą iš orkaitės, trumpai palaukite ir labai atsargiai šaukštu pilkite ant viršaus krembriulė tirpalą.
9. Šaukite dar į orkaitę. Sumažinkite temperatūrą iki 120 °C ir dar kepkite apie 60 min. Ataušinkite šaldytuve.
10. Prieš patiekdami karamelizuokite.
Skanaus!