6-8 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
400 ml kokosų pieno (1 skardinės)
150 g kokosų drožlių
5 šaukštų klevų sirupo arba agavų nektaro
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
2 šaukštų kokosų aliejaus
1 šaukštelio vanilės pupelių ekstrakto
2 šaukštelių uogų miltelių
100 g juodojo šokolado
Liofilizuotų uogų
1. Kelioms valandoms į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardinę. Atidarę atšaldytą skardinę atsargiai išimkite viršuje atsiskyrusį kokosų kremą – jis ir bus naudojamas šio deserto gamybai.
2. Į didelį dubenį suberkite kokosų drožles, klevų sirupą, kokosų kremą bei žiupsnelį druskos ir muskato. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite ištirpintą kokosų aliejų, vanilės pupelių ekstraktą bei uogų miltelius ir viską suminkykite iki lipnios formavimui tinkamos masės.
3. Norėdami švelnesnės tekstūros, batonėlių masės ruošimui naudokite maisto smulkintuvą, visus ingredientus gerai permaldami.
4. Formuokite batonėlius ir dėkite juos ant kepimo popieriumi iškloto padėkliuko. Kol bus ruošiamas šokolado glajus, įdėkite batonėlius į šaldytuvą 2–3 val.
5. Šokolado plytelę sulaužykite mažais gabalėliais ir švelniai maišydami ištirpinkite dubenėlyje, įstatytame į karštą, bet ne verdantį vandenį.
6. Po vieną nardinkite batonėlius į ištirpintą šokoladą ir atsargiai vėl padėkite ant kepimo popieriaus. Pabarstykite liofilizuotomis uogomis. Leiskite šokoladui atvesti ir sutvirtėti.