Šaltos sriubos panašios į žaliuosius kokteilius. Jos gaivina ir suteikia energijos.
Puikus patiekalas, kuris ypač tinka laukiant vasaros, vasarojant ar... lieknėjant. Išbadykite klasikinį receptą.
Klasikiniam gaspačui pagaminti reikia:
400 g sunokusių pomidorų
1 mažo agurko
1 vid. dydžio raudonosios paprikos
3 česnako skiltelių
200 ml pomidorų sulčių arba vandens
2 riekelių padžiovintos baltos duonos be plutelės
1 šaukšto pomidorų padažo
2 šaukštų raudonojo vyno acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų
Agurkų, baltos duonos skrebučių, prieskoninių žolelių užpilo (patiekti)
1. Kryžmai įpjaukite pomidorų odelę. Sudėkite juos į dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu, po 30 sekundžių nusunkite, nulupkite odelę, paskui perpjaukite per pusę, išskobkite sėklas.
2. Visus produktus sudėkite plaktuvo indą ir viską sutrinkite.
3. * Prieskoninių žolelių užpilui pagaminti sutrinkite česnako skiltelę, smulkiai supjaustykite mėgstamas prieskonines žoleles, įpilkite 2–3 šaukštus aliejaus ir gerai išmaišykite. Šio mišinio taip pat galite dėti į kitokias sriubas prieš patiekdami.
Skanaus!