top of page

Klasikinio gaspačo receptas

Šaltos sriubos panašios į žaliuosius kokteilius. Jos gaivina ir suteikia energijos.

Puikus patiekalas, kuris ypač tinka laukiant vasaros, vasarojant ar... lieknėjant. Išbadykite klasikinį receptą.



Klasikiniam gaspačui pagaminti reikia:

  • 400 g sunokusių pomidorų

  • 1 mažo agurko

  • 1 vid. dydžio raudonosios paprikos

  • 3 česnako skiltelių

  • 200 ml pomidorų sulčių arba vandens

  • 2 riekelių padžiovintos baltos duonos be plutelės

  • 1 šaukšto pomidorų padažo

  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • Agurkų, baltos duonos skrebučių, prieskoninių žolelių užpilo (patiekti)


1. Kryžmai įpjaukite pomidorų odelę. Sudėkite juos į dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu, po 30 sekundžių nusunkite, nulupkite odelę, paskui perpjaukite per pusę, išskobkite sėklas.

2. Visus produktus sudėkite plaktuvo indą ir viską sutrinkite.

3. * Prieskoninių žolelių užpilui pagaminti sutrinkite česnako skiltelę, smulkiai supjaustykite mėgstamas prieskonines žoleles, įpilkite 2–3 šaukštus aliejaus ir gerai išmaišykite. Šio mišinio taip pat galite dėti į kitokias sriubas prieš patiekdami.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page