2 asm.
Gaminimas 25 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Reikia:
1 skumbrės (350–400 g)
1 kg druskos skumbrei kepti
Marinatui:
2 skiltelių česnako
2 laurų lapelių
2 šaukštų aliejaus
½ citrinos
½ citrinos sulčių
žiupsnelio šviežių čiobrelių ir poros šakelių
druskos, pipirų
Salotoms:
2 saujų mėgstamų salotų lapų
1 apelsino
3 šaukštų kaparėlių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto medaus
druskos, pipirų
1. Marinatui skirtus produktus elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
2. Marinatu įtrinkite žuvį. Į pilvą įdėkite citrinos skiltelių ir čiobrelio šakelių. Palaikykite 10 minučių.
3. Suberkite druską ant kepimo popieriaus ir paguldykite žuvį. Dėkite kepti į 190 °C orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.
4. Salotoms – suplėšykite lapus, sumaišykite su apelsino skiltelėmis ir kaparėliais. Salotas apšlakstykite padažu, suplaktu iš aliejaus, apelsinų sulčių, medaus, druskos ir pipirų.
5. Keptą skumbrę išimkite iš folijos ir patiekite su paruoštomis salotomis.