4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 2 val.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
500 ml jautienos sultinio
1 šaukštas pomidorų pastos
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
800 g jautienos mentės be kaulo
1 šaukštas miltų
2 šaukštai lydyto sviesto
300 g mažų morkyčių (galima naudoti šaldytas)
300 g valgomųjų svogūnėlių
1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Į plastikinį maišelį suberkite miltus, druską ir pipirus. Sudėkite į maišelį mėsą ir pakratykite.
2. Apkepkite mėsą lydytame svieste nedidelėmis porcijomis – kad ne pradėtų troškintis, o apkeptų. Mėsą atidėkite.
3. Svogūnus ir morkytes pakepkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa. Sudėkite jautieną, supilkite karštą sultinį ir kavą, pagamintą iš maltos kavos, sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir dar kartą užvirinkite.
4. Uždenkite ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C dviem val. Retkarčiais pamaišykite.
Skanaus!