Jeigu esate blynelių gerbėjai, bet norite valgyti daugiau daržovių, kepkite daržovių sklindžius.
Kopūstas, avokadas, cukinijos, morkos yra puikūs sklindžių ingredientai. Šįkart siūlome išbandyti lengvą gardžiųjų brokolių blynelių receptą.
2 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Gardiesiems brokolių sklindžiams iškepti reikia:
1 nedidelio brokolio
1 kiaušinio
80 g tarkuoto kietojo sūrio 3 šaukštų miltų 1 šaukštelio česnako granulių 1 šaukštelio Provanso žolelių
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Brokolį susmulkinkite trintuvu.
Sumaišykite visus produktus, jei reikia, įpilkite 1–2 šaukštus vandens, kad masė būtų lipni.
Suformuokite apvalius maltinukus, sudėkite į skardą. Kepkite apie 12–15 min.
Sklindžius patiekite su naminiu pomidorų padažu arba su graikišku jogurtu.
Skanaus!