Greitai paruošiamų kiniškų salotų receptas palepins gomurį ir padės skaniai sunaudoti maisto likučius, pavyzdžiui, virtą ar keptą vištieną. Lengvas receptas.
Laidą #Alfodidysiskulinarinissou žiūrėkite čia
2 didelėms porcijoms arba 4 mažoms porcijoms
Kiniškoms salotoms pagaminti reikia:
1 baklažano
2 morkų
1 nedidelės cukinijos arba agurko
1 saujos mėsos likučių (virta ar kepta jautiena, vištiena, kiauliena)
3 šaukštų mėgstamų sėklų mišinio (saulėgrąžos, moliūgų sėklos, linų sėmenys)
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus
2–3 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto baltojo vyno acto
Pusės šaukštelio aštraus padažo
1 česnako skiltelės
1 šaukštelio medaus arba DANSUKKER auksaspalvio padažo
Kuokštelio šviežių kalendrų arba bazilikų
Žiupsnelio druskos
Nulupkite baklažaną ir supjaustykite jį juostelėmis, pabarstykite druska ir palikite 5–7 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Suberkite baklažanus į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 20 min.
Morkas nuskuskite, tada kartu su cukinija supjaustykite šiaudeliais.
Pailgais šiaudeliais supjaustykite mėsą. Ir viską sudėkite į vieną dubenį kartu su iškeptu ir atvėsintu baklažanu. Suberkite sėklas.
Į dubenėlį pilkite alyvuogių aliejų, sojų padažą, actą, aštrų padažą ir įtarkuokite česnako skiltelę. Viską sumaišykite. Galite įdėti medaus arba DANSUKKER auksaspalvio padažo, tačiau nedėkite per daug, nes salotos turi būti labiau rūgščios nei saldžios.
Į indą su salotomis suberkite plėšytas žoleles. Supilkite padažą ir viską išmaišykite.
ALFO PATARIMAI:
· Jei salotoms naudosite agurkus, salotas geriau valgyti iš karto, nes pastovėjusios jos suskystės.
· Šioms salotoms labiausiai tiks moliūgų sėklos, saulėgrąžos. Galite įdėti ir riešutų. Svarbiausia, nereikia šių ingredientų kepinti.
· Jei nemėgstate mėsos, šias salotas galite valgyti su jūros gėrybėmis, pavyzdžiui, virtomis krevetėmis.
Skanaus!