top of page

Gardieji uogų blyneliai (receptas be pridėtinio cukraus, glitimo ir pieno)

Atnaujinta: 03-04

Skaniausias patiekalas pusryčiams yra, buvo ir bus blyneliai. Kad galėtumėte jais mėgautis be sąžinės priekaištų, Alfas siūlo išbandyti receptą be pieno, cukraus ir glitimo.

blyneliai be pieno, Alfo Ivanausko receptas, vmg receptas
VMG nuotr.

Blyneliams be pieno ir miltų pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio

  • 500 ml ekologiško avižų kreminio gaminio

  • 2–3 šaukštų medaus

  • 300 g kukurūzų miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 500 g šilauogių ir aviečių

  • Pusės citrinos žievelės

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)


1.Kiaušinį išplakite su ekologišku avižų kreminiu gaminiu. Dėkite medų, įberkite druskos ir maišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Palikite tešlą pastovėti 10–15 minučių.

2.Avietes perpjaukite per pusę, jei šilauogės didelės, jas taip pat perpjaukite per pusę, jei jos mažesnės, galite palikti nepjaustytas.

3.Prieš kepant į tešlą suberkite uogas, citrinos žievelę, įpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.

4.Blynelius formuokite kuo mažesnius, kad būtų lengviau juos apversti. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant mažos ugnies su šiek tiek aliejaus (rinkitės keptuvę su nepridegančiu paviršiumi). Apkepkite blynelius iš abiejų pusių.

  1. Patiekite su šviežiomis uogomis ir ekologišku avižų kreminiu gaminiu.


 

ALFO PATARIMAI

  • Į tešlą papildomai galite įdėti cinamono ar vanilinio cukraus.

  • Jei neturite uogų, jas galite keisti smulkiai pjaustytais obuolių gabaliukais.

  • Citrinos žievelę galite keisti apelsino žievele.

  • Jeigu neturite kukurūzų miltų, juos galite keisti kvietiniais miltais.


Skanaus!

bottom of page