Skaniausias patiekalas pusryčiams yra, buvo ir bus blyneliai. Kad galėtumėte jais mėgautis be sąžinės priekaištų, Alfas siūlo išbandyti receptą be pieno, cukraus ir glitimo.
Blyneliams be pieno ir miltų pagaminti reikia:
1 kiaušinio
500 ml NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio
2–3 šaukštų medaus
300 g kukurūzų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
500 g šilauogių ir aviečių
Pusės citrinos žievelės
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
Kiaušinį išplakite su NATURLI ekologišku avižų kreminiu gaminiu. Dėkite medų, įberkite druskos ir maišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Palikite tešlą pastovėti 10–15 minučių.
Avietes perpjaukite per pusę, jei šilauogės didelės, jas taip pat perpjaukite per pusę, jei jos mažesnės, galite palikti nepjaustytas.
Prieš kepant į tešlą suberkite uogas, citrinos žievelę, įpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Blynelius formuokite kuo mažesnius, kad būtų lengviau juos apversti. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant mažos ugnies su šiek tiek aliejaus (rinkitės keptuvę su nepridegančiu paviršiumi). Apkepkite blynelius iš abiejų pusių.
Patiekite su šviežiomis uogomis ir NATURLI ekologišku avižų kreminiu gaminiu.
ALFO PATARIMAI
Į tešlą papildomai galite įdėti cinamono ar vanilinio cukraus.
Jei neturite uogų, jas galite keisti smulkiai pjaustytais obuolių gabaliukais.
Citrinos žievelę galite keisti apelsino žievele.
Jeigu neturite kukurūzų miltų, juos galite keisti kvietiniais miltais.
Skanaus!