Galetei su braškėmis ir rabarbarais pagaminti reikia:
Pagrindui:
100 g šalto sviesto
30 g šaltų taukų
150 g speltų miltų
70 g cukranendrių cukraus
1 šaukštelio citrinų žievelės
Žiupsnelio druskos
75 ml ledinio vandens
1 trynio (patepti)
Rupaus rudojo cukraus (pabarstyti)
(Arba šaldytos trapios tešlos)
Įdarui:
150 g braškių
150 g nuvalytų rabarbarų
30 g maltų džiūvėsėlių
50 g cukranendrių cukraus
1. Sviestą ir taukus sukapokite su speltos miltais, 50 g cukranendrių cukraus, citrinų žievele ir druska. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir šaldykite šaldytuve mažiausiai valandą.
2. Braškes ir rabarbarus supjaustykite.
3. Iškočiokite tešlą į apskritimą (maždaug 26–28 cm skersmens). Perkelkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4. Į tešlos apskritimo vidurį, palikdami laisvus šonus, berkite džiūvėsėlius, ant viršaus suberkite rabarbarus ir braškes, pabarstykite cukrumi. Šonus atsargiai užlenkite ant uogų. Patepkite tryniu ir pabarstykite likusiu cukranendrių cukrumi. Kepkite apie 30–35 min., kol pyragas gražiai pagels.
5. Aušinkite pyragą skardoje, o po 5–7 min. atsargiai perkelkite ant grotelių.