Reikia:
120 g šalto sviesto
150 g miltų
70 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukštelio apelsinų žievelės
Žiupsnelio druskos
75 ml ledinio vandens
1 trynio (patepti)
Apelsinų kremui:
2 trynių
50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių sukraus
1 nugriebto šaukšto miltų
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
50 ml apelsinų sulčių
150 g tamsių uogų
• Sviestą sukapokite su miltais, 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus, apelsinų žievele ir druska. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir šaldykite šaldytuve mažiausiai valandą.
• Apelsinų kremui šluotele sumaišykite trynius, 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus ir miltus, sudėkite apelsinų žievelę ir pamažu supilkite apelsinų sultis. Visą masę pakaitinkite, kol užvirs – ji turi sutirštėti.
• Iškočiokite tešlą į apskritimą (maždaug 26–28 cm skersmens). Perkelkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą.
• Į tešlos apskritimo vidurį, palikdami laisvus šonus, dėkite kremą, ant viršaus suberkite uogas. Šonus atsargiai užlenkite ant uogų. Patepkite tryniu ir pabarstykite 20 g DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Kepkite apie 30–35 min., kol pyragas gražiai pagels.
• Išimkite pyragą, ataušinkite formoje.