Kai norisi kažko traškaus ir gaivaus, siūlome išbandyti gruzdintų agurkėlių su gaiviu padažu receptą.
Jeigu mėgstate gruzdintas bulvytes, būtinai išbandykite ir šį kiek netikėtą traškų ir gaivinantį patiekalą. Gruzdintiems agurkėliams skaniai akomponuoja česnakinis rikotos ir majonezo padažas su žolelėmis. Tinka visiems gyvenimo atvejams!
Gruzdintiems agurkėliams su gaiviu padažu pagaminti reikia:
1 stiklainio SPILVA marinuotų agurkėlių (670 g)
2 stiklinių miltų
½ šaukštelio pipirų
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
1 šaukšto česnako miltelių
1 šaukšto džiovintų krapų
3–4 kiaušinių
2 stiklinių „Panko“ džiūvėsėlių
Padažui:
1 žaliosios citrinos
100 g DVARO kefyro 3,2 % rieb.
1 skiltelės česnako
½ šaukštelio džiovintų krapų
½ šaukštelio džiovintų bazilikų
½ šaukštelio džiovintų raudonėlių
1 šaukšto džiovintų svogūnų granulių
250 g rikotos
100 g majonezo
1 šaukštelio medaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
SPILVA marinuotus agurkėlius labai gerai nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis išilgai, suvyniokite į popierinį rankšluostį papildomai drėgmei ištraukti ir palaikykite 15 min.
Miltus sumaišykite su pipirais, krakmolu, krapais ir česnako milteliais. Kiaušinius išplakite.
Agurkėlius apvoliokite tokia tvarka: miltai, kiaušinio plakinys, miltai, kiaušinio plakinys, džiūvėsėliai. Gautus pirštelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą padėklą ir dėkite į šaldiklį 2 val.
Į dubenį išspauskite žaliosios citrinos sulčių, įtarkuokite žievelės ir sudėję visus ingredientus skirtus padažui kartu su DVARO kefyru 3,2 % rieb. – išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Iš šaldiklio ištrauktus agurkus kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje gruzdintuvėje arba keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus.
Nusausinkite riebalų perteklių popieriniu rankšluosčiu ir patiekite kartu su česnakiniu rikotos padažu
Video receptas:
Skanaus!