Traškių ir gaivių salotų receptas su romaninėmis salotomis, ridikėliais, pupelėmis ir kivių padažu.
#Alfasvienasnamuose laidą ir video receptą galite pažiūrėti čia
Salotoms su netikėtu kivių padažu reikia:
2 saliero stiebų
2 vid. morkų
2 saujų romaninių salotų
200 g mėgstamų virtų pupelių
1 vid. raudonojo svogūno
1 kuokštelio ridikėlių
250 g VIČI snieginio krabo skonio lazdelių
PADAŽUI:
2 kivių
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų baltojo vyno acto
Žiupsnelio cukraus
SANTA MARIA akmens druskos
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Telicherry“
Visas daržoves supjaustykite norimais gabaliukais.
Mažesniais gabaliukais supjaustykite VIČI snieginio krabo skonio lazdeles ir berkite ant salotų.
Padažui išskobkite kivius, sutrinkite juos šakute. Supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą. Įberkite cukraus, SANTA MARIA akmens druskos ir SANTA MARIA juodųjų pipirų „Telicherry“. Viską gerai išmaišykite. Padažu pagardinkite salotas.
ALFO PATARIMAI:
· Romanines salotas galite keisti garbanotomis salotomis arba sultenėmis.
· Ridikėlius galite keisti šviežiais agurkais.
· Pupeles galite keisti konservuotais kukurūzais.
· Krabų lazdelės labai tinka su sūdyta lašiša. Todėl galite šiuos ingredientus miksuoti.
· Jei kiviai yra rūgštesni, dėkite daugiau cukraus.
· Kivių padažą galite naudoti ir kitoms šviežioms salotoms gaminti.
Skanaus!