top of page

Gaivios ir lengvos salotos su arbūzu, kriaušėmis ir rikotos sūriu


Kerniaus Pauliukonio nuotr.


GAIVIOS SALOTOS SU ARBŪZU, RIKOTOS SŪRIU, KRIAUŠĖMIS, ŠPINATŲ LAPAIS IR KEDRINĖMIS PINIJOMIS 

(4 asm.)

Jums reikės:

  • 3 didelių kriaušių

  • 50glydyto sviesto

  • 2 šaukštelių rudojo cukraus

  • apie 500 g arbūzo minkštimo

  • 200 g rikotos sūrio

  • 30gskrudintų lazdynų riešutų

  • 50 g skrudintų kedrinių pinijų

  • 100 g špinatų

  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 4šaukštų balzaminio acto kremo

  • žiupsnelio druskos

  1. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su sviestu, cukrumi ir žiupsneliu druskos.

  2. Sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

  3. Maisto smulkintuvu sutrinkite rikotą ir lazdynų riešutus.

  4. Į pasirinktas lėkštes įpilkite balzaminio acto kremo.

  5. Ant balzaminio acto kremo išdėliokite kubeliais pjaustytą arbūzą, špinatus ir kedrų riešutus. Uždėkite paruoštos rikotos masės, keptų kriaušių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page