Surenkite artimiesiems nepamirštamą Velykų vakarienę ir jos metu patiekite minkštą ir gardžią bobą, kuri virs tikru vulkanu.
#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia
Marcipaninei bobai iškepti reikia:
3 kiaušinių
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
125 g VILNIUS margarino „Kepiniams“ su sviestu
200 g kreminės varškės
140 g miltų
50 g kakavos
1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių
Marcipaninių saldainių pagal skonį
Išplakite kiaušinius su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki tirštos kreminės masės, nuolat plakdami sudėkite minkštą VILNIUS margariną „Kepiniams“ su sviestu, kai išsimaišys, tuomet sudėkite varškę ir įmaišykite miltus su kakava ir DR. OETKER kepimo milteliais.
Marcipaninius saldainius supjaustykite gabaliukais ir įmaišykite į tešlą.
Kepkite 20 cm skersmens formoje, gausiai pateptoje riebalais. 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., bet būtinai patikrinkite mediniu iešmeliu.
Prieš glaistydami bobą labai gerai atvėsinkite, apvyniokite acetatine juosta ir užpilkite glajų. Užberkite pabarstukų ir atsargiai nuimkite acetatinę juostą.
Cunamio glajus
300 g saldinto sutirštinto pieno
250 ml plakamosios grietinėlės
250 ml pieno
40 g kukurūzų krakmolo
Krakmolą išmaišykite puodelyje su 100 ml pieno. Supilkite grietinėlę ir likusį pieną į puodą ir užkaitinkite iki užvirimo. Supilkite krakmolo tirpalą ir išmaišykite.
Kaitinkite nustatę labai mažą kaitrą, kol masė sutirštės, tuomet supilkite sutirštintą pieną. Išmaišykite ir nukaiskite.
Uždenkite plėvele per visą glajaus paviršių. Glajų naudokite kambario temperatūros.
Skanaus!