4 asm
Gaminimas 15 min
Virimas 10 min
Reikia:
250 g makaronų penne arba sraigtelių
10–12 vyšninių pomidorų
100 g mocarelos
100 g migdolų
Sauja bazilikų lapelių (galite naudoti ir žalius, ir violetinius bazilikus)
1 skiltelė česnako
50 ml alyvuogių aliejaus
Druskos
½ citrinos sulčių
Riešutus, česnakus, žalumynus (jeigu neturite šviežių bazilikų, tiks džiovinti) susmulkinkite trintuvu su aliejumi iki beveik vientisos masės. Supilkite citrinos sultis, įberkite druskos ir viską gerai sumaišykite.
Makaronus išvirkite al dente.
Jei naudojate įprasto dydžio mocarelą, supjaustykite ją kubeliais, bokončinio sūrio rutuliukus galite palikti nepjaustytus.
Supjaustykite pomidorus.
Šiltus makaronus sumaišykite su padažu, suberkite sūrį ir pomidorus.
Skanaus!