SWEET ROOT yra pirmasis restoranas Lietuvoje, nusprendęs savo istoriją, maisto filosofiją ir pagarbą lietuviškumui įamžinti pasaką sekančioje knygoje. Svarbiausias čia yra maistas, todėl nepamirškite rezervuotis staliuko degustacinėse vakarienėse, kurias aptaria viso miesto gourmet.
Valerijos Stonytės nuotr.
Vakarienės ilgos, neskubančios, o jų metu visomis spalvomis atsiskleidžia vietinė, metų laikų valdoma virtuvė, mėgstanti naujus skonių derinius. Į restorano lėkštę patenka tai, kas buvo užauginta mažų ūkininkų, surinkta miškuose ir pievose, sudžiovinta ir užrauginta įkvepiančių restorano įkūrėjų. Geriau išbandyti, nei berti skaičius, bet restorano darže yra auginama daugiau nei 15 rūšių pomidorų. Tai jau intriguoja.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Knygą „99 Places of Taste in the Baltics“ galite įsigyti ČIA.