Puikus patiekalas pietums - jaukus troškinukas. Receptas, kuriame maltos vištienos kukuliai puikiai dera su pupelėmis, batatais ir špinatais.
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Troškinimas 45 min.
Troškiniui su kukuliais ir pupelėmis pagaminti reikia:
400 g maltos vištienos
½ šaukštelio česnako granulių
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Aliejaus (kepti)
250 g HEINZ raudonųjų pupelių
500 g batatų
100 g špinatų
1 poro baltosios dalies
1 šaukšto grūdėtų garstyčių
1 skiltelės česnako
Žiupsnelio malto muskato riešuto
100 ml baltojo vyno
Kaitlentę galite įsigyti ČIA
Sumaišykite mėsą su česnako granulėmis, druska ir pipirais. Suformuokite mažus kukuliukus ir pakepkite juos keptuvėje.
Porą ir česnako skiltelę supjaustykite, pakepinkite storų sienų puode aliejuje kartu su muskato riešutu. Batatus supjaustykite stambiais kubeliais, sudėkite prie porų ir apkepkite.
Suberkite HEINZ raudonąsias pupeles. Į troškinį įpilkite vyno, apie 300 ml vandens ir troškinkite, kol suminkštės batatai. Jei reikia, papildykite troškinį vandeniu.
Užvirinkite, suberkite špinatus ir kukuliukus. Kaitinkite, kol sušils kukuliukai.
Skanaus!