top of page

Troškinys su kukuliukais ir pupelėmis (Receptas)

Puikus patiekalas pietums - jaukus troškinukas. Receptas, kuriame maltos vištienos kukuliai puikiai dera su pupelėmis, batatais ir špinatais.

troškinys su kukuliais ir pupelėmis, receptai, idėja pietums, idėja vakarienei, Alfas Ivanauskas,
VMG nuotr.


4 asm.

Gaminimas 30 min.

Troškinimas 45 min.


Troškiniui su kukuliais ir pupelėmis pagaminti reikia:

  • 400 g maltos vištienos

  • ½ šaukštelio česnako granulių

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Aliejaus (kepti)

  • 250 g raudonųjų pupelių

  • 500 g batatų

  • 100 g špinatų

  • 1 poro baltosios dalies

  • 1 šaukšto grūdėtų garstyčių

  • 1 skiltelės česnako

  • Žiupsnelio malto muskato riešuto

  • 100 ml baltojo vyno


  1. Sumaišykite mėsą su česnako granulėmis, druska ir pipirais. Suformuokite mažus kukuliukus ir pakepkite juos keptuvėje.

  2. Porą ir česnako skiltelę supjaustykite, pakepinkite storų sienų puode aliejuje kartu su muskato riešutu. Batatus supjaustykite stambiais kubeliais, sudėkite prie porų ir apkepkite.

  3. Suberkite raudonąsias pupeles. Į troškinį įpilkite vyno, apie 300 ml vandens ir troškinkite, kol suminkštės batatai. Jei reikia, papildykite troškinį vandeniu.

  4. Užvirinkite, suberkite špinatus ir kukuliukus. Kaitinkite, kol sušils kukuliukai.


Gardžių atradimų.

bottom of page