Lengvas, greitai pagaminamas ir gana sotus naminis daržovių troškinys yra pageidaujamas patiekalas žiemą (ir ne tik). Šis prieskoniais gausiai pagardintas receptas pažadins jusles ir suteiks laimės.
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Troškinimas 20 min.
Indiškam daržovių troškiniui reikia:
1 raudonojo svogūno
1 raudonosios paprikos
2–3 nedidelių morkų
2 pomidorų
200 g geltonųjų šparaginių pupelių
100 g žaliųjų šparaginių pupelių
1 nedidelio žiedinio kopūsto
Aliejaus (kepti)
2 šaukštų „tikka masala“ prieskonių
1 šaukštelio harisos
250 ml daržovių sultinio
½ citrinos sulčių
400 g kokosų pieno
Žiupsnelio druskos
1. Paruoškite visas daržoves arba galite naudoti jau paruoštus šaldytų daržovių rinkinius.
2. Pakepinkite daržoves aliejuje, kol lengvai suminkštės. Suberkite prieskonius ir dar šiek tiek apkepkite kartu su prieskoniais.
3. Supilkite sultinį, citrinų sultis ir pavirkite, kol sultinys nugaruos iki pusės tūrio. Supilkite kokosų pieną ir troškinkite apie 15 min. Jei reikia – pasūdykite.
Skanaus!