Paprastas mielinis pyragas, bet puikus ir labai tinka Velykoms. Patiks vaikams ir tiems suaugusiesiems, kurie nemėgsta kremų nei įdarų. Nesudėtingas receptas, tad imkite ir išbandykite.
8-10 asm.
Gaminimas 55 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 185 °C
Cukriniam pyragui pagaminti reikia:
15 g šviežių mielių
100 ml pieno
40 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius"
40 g ištirpinto sviesto
1 kiaušinio
250 g miltų
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelis druskos
50 g riebios grietinės
1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1. Mieles ištrinkite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, įpilkite šilto pieno, gerai išmaišykite. Įberkite 3 kupinus šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų.
2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.
3. Sudėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 30 min., kol tūris padvigubės.
4. Tešlą padalinkite ir iškočiokite apvaliai, sudėkite į neaukštą (geriausiai – tartų) formą. Palikite 15 min., vėliau patepkite grietine, pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir šaukite į šaltą orkaitę. Kepkite 185 °C temperatūroje apie 20 min.
Skanaus!